Taupe verf kopen | Onlineverf.nl (2024)

Taupe verf van Flexa, Sigma, Sikkens en meer

maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen zorgen, het antwoord ligt misschien wel recht voor je neus! Bekijk eens de kleuren en tinten van jouw meubels en accessoires. Zijn deze donker en robuust? Kies dan voor een lichte tint van taupe, zodat jouw donkere meubels en accessoires er nog meer uitspringen! Maar ook als je een meer minimalistische en lichte stijl hebt, biedt taupe verf de perfecte optie om jouw interieur een subtiele en verfijnde uitstraling te geven.

Gelukkig heb je keuze uit verschillende topmerken, waaronder Flexa, Sigma, Sikkens en meer, die allemaal een breed scala aan taupe tinten bieden die perfect passen bij diverse woonstijlen. Met hun hoge kwaliteit en duurzaamheid weet je zeker dat jouw muren jarenlang mooi blijven en dat jouw interieur een rustgevende sfeer uitstraalt. Lees hier de blog over taupe muurverf.

Top 3 taupe verf

Taupe verf is enorm in trek vanwege de warmte en gezelligheid die het toevoegt aan jouw interieur. Er zijn diverse taupetinten beschikbaar die populair zijn voor het schilderen van muren, zoals:

 • RAL 7032: Kiezelgrijs
 • RAL 7036: Platina grijs
 • RAL 8017: Chocoladebruin

Kiezelgrijs heeft een grijze ondertoon en is een populaire keuze voor moderne interieurs. Platina grijs heeft een lichtgrijze ondertoon en wordt vaak gebruikt in Scandinavische en minimalistische interieurs.En chocoladebruin, hoewel het misschien verrassend lijkt, is een populaire keuze voor de muren vanwege zijn warme en rijke uitstraling. Deze kleur heeft een bruine ondertoon en is vooral populair in landelijke en klassieke interieurs.

Een aantal andere populaire taupetinten zijn:

 • RAL 7006 Beige-grijs
 • RAL 7003 mosgrijs
 • RAL 8025 Beigebruin

Wil je jouw taupe verf snel en eenvoudig in jouw favoriete tint laten mengen? Bij Onlineverf.nl heb je een ruime keuze uit muurverf, plafondverf en lakverf in taupe, die wij voor jou in de juiste tint kunnen mengen. Of je nu op zoek bent naar hoogglans of supermatte afwerkingen, onze taupe verf is altijd scherp geprijsd. Als je vragen hebt, staan onze klantenservice medewerkers klaar om je te adviseren. Neem gerust contact met ons op.

Taupe verf kopen per kamer

Taupe is een tijdloze kleur die geschikt is voor elke kamer in huis. Of je nu je woonkamer, keuken of slaapkamer wilt verven, er is altijd een taupe tint die past bij jouw interieur. Taupe is een warme kleur die zorgt voor een gezellige en rustige sfeer in huis.

 • Slaapkamer: In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld kiezen voor een donkere taupe tint om een rustgevende en ontspannen sfeer te creëren. Een donkere taupe tint kan de slaapkamer een warme en knusse uitstraling geven. Combineer het met zachte pastelkleuren, zoals lichtroze of lila, voor een romantische sfeer. Of kies voor witte accenten om het geheel fris en licht te houden.
 • Woonkamer: In de woonkamer kun je ook gebruik maken van taupe, maar dan misschien juist in een lichtere tint. Lichtere taupe tinten kunnen de woonkamer namelijk een ruimtelijk gevoel geven. Combineer het met groen, blauw of okergeel voor een warme en gezellige uitstraling. Wil je een moderne en strakke look? Combineer de taupe tint dan met zwart of witte accenten.
 • Keuken: Voor de keuken kun je weer een andere tint taupe kiezen, bijvoorbeeld een grijzere tint. Dit geeft de keuken een stoere en robuuste uitstraling. Combineer het met houten accenten en groene planten voor een natuurlijke sfeer. Of kies voor witte accenten voor een frisse uitstraling.

Taupe verf makkelijk online bestellen

Bij ons ben je aan het juiste adres voor de beste kwaliteit taupe verf! Wij bieden niet alleen een breed scala aan taupe tinten, maar ook vele voordelen. Onze verfexperts staan altijd klaar om je gratis online advies te geven, zodat jij de juiste keuze maakt voor jouw project. Daarnaast hoef je nooit lang te wachten op je bestelling, want als je voor 23:59 uur bestelt, heb je jouw taupe verf morgen al in huis! Betalen doe je gemakkelijk en veilig achteraf met Klarna. Wil je liever jouw bestelling afhalen? Geen probleem, want onze servicepunten zijn altijd gratis toegankelijk. En last but not least, al onze mengverf is verkrijgbaar in vrijwel iedere gewenste kleur. Zo ben jij altijd verzekerd van een perfect resultaat!

Hier alle voordelen van online jouw lakverf bestellen op een rij:

 • Gratis online advies
 • Voor 23:59 uur besteld, morgen in huis
 • Achteraf betalen mogelijk door Klarna!
 • Altijd gratis af te halen in één van onze servicepunten
 • Alle mengverf in vrijwel iedere gewenste kleur verkrijgbaar

Heb je vragen over lakverf, houtlak, bijpassende primer of lakverf voor een ander oppervlak? Wij adviseren je graag, neem even contact op met onze klantenservice medewerker!

Taupe verf kopen | Onlineverf.nl (2024)

FAQs

Welke RAL kleur is taupe? ›

Er zijn geen specifieke RAL taupe kleuren. Er is dus geen RAL kleur met taupe als naam. Wel zijn er binnen de RAL Classic collectie een aantal tinten te vinden die sterk aan muurverf met een taupe kleur doen denken. Een goed voorbeeld hiervan is RAL 1019 grijsbeige.

Wat is een mooie kleur bij taupe? ›

^ Je kunt taupe goed combineren met andere neutrale kleuren zoals bijvoorbeeld beige, bruin, kiezelkleur, donkerblauw, zwart, jeanskleuren, wittinten, grijs, zilver, goud. Of juist met meer sprekende basiskleuren.

Hoe krijg je de kleur taupe? ›

Het is een combinatie van grijs en bruin, waarbij de twee kleuren in meer of mindere mate aanwezig zijn. De ondertoon van de tint bepaalt veelal het uiterlijk. Zo is er taupe met een warme bruine ondertoon, maar kun je ook voor taupe met een koele grijze of zelfs paarsachtige ondertoon kiezen.

Is taupe bruin of grijs? ›

Taupe is een natuurlijke kleur tussen bruin en grijs in. Maar altijd met een warme ondertoon. Afhankelijk van deze ondertoon kunnen taupe muren een roze gloed krijgen.

Is taupe hetzelfde als beige? ›

Beige is een stuk lichter dan taupe. Deze kleur wordt ook wel zandkleur genoemd. De kleuren kunnen wel heel erg naar elkaar neigen. Beige is ontzettend makkelijk te combineren met verschillende kleuren.

Is taupe een warme of koele kleur? ›

Het effect van taupe in de ruimte

Het bijzondere aan taupe, is dat het een zowel koele als warme ondertoon heeft. Dat komt doordat taupe zowel grijs (koel) als rood (warm) bevat. Toch straalt taupe altijd warmte uit. Nog iets dat taupe in elke ruimte verspreidt: een vleugje luxe!

Hoe ziet een taupe kleur eruit? ›

Deze kleur wordt ook wel leverkleur of greige genoemd en is een natuurlijke, tijdloze en warme kleur tussen grijs en bruin in. Er zijn vele soorten taupe, variërend van donker naar licht, van warm naar koel, van vergrijsd naar helder en in de kleuren roze, beige, groen, purper, zand, lila, mauve en paars taupe.

Wat voor kleur is Urban taupe? ›

Urban Taupe is een zachte grijs bruine kleur. De kleur wordt veel voor de binnen kant van de woning gebruikt voor bijvoorbeeld in de: slaapkamer, de keuken of de woonkamer. Maar ook voor buiten is de kleur te bestellen. Het is een erg mooie zachte grijs bruinige kleur.

Welke muurkleur bij taupe bank? ›

Taupe past perfect bij een klassieke stijl. Combineer je taupe bank met een wat lichtere taupe kleur muur om het geheel rustig en klassiek te houden. Ga jij voor strak en modern? Kies dan voor een witte muur en combineer je bank met zwarte meubels.

Welke kleur gordijnen bij taupe muur? ›

Met het interieur van uw woning kunt u contrast creëren. Kies bijvoorbeeld voor donkere gordijnen bij een witte muur zodat dit elkaar benadrukt. Bij een grijze muur of taupe muur is het mooi om te kiezen voor een uitgesproken kleur gordijn. Het accent ligt dan op de gordijnen en maken deze tot een echt pronkstuk.

Waar valt de kleur taupe onder? ›

Taupe is de aanduiding van een kleur ontleend aan het Frans, tevens refereert het aan de vachtkleur van de mol (Talpa europaea). Het is een grijs-bruine tint, veelvuldig gebruikt om de kleur van kleding en stoffen aan te duiden. Het wordt ook gebruikt in plaats van de aanduiding leverkleur.

Hoe maak je zandkleur verf? ›

Uiteindelijk, na veel experimenteren, blijken de volgende mengseltjes goed te voldoen: Zinkwit of Soft Mixing White met een tipje Gele Oker Licht (Rembrandt 228). Ook dat mengsel is al snel te sprankelend. Je kunt de kleur breken met sepia (Rembrandt 416).

Welke RAL kleur is licht taupe? ›

Welke kleuren taupe muurverf zijn er? Van heel veel kleuren is er wel een lichtere taupe variant. Bijvoorbeeld RAL 1013 (parelwit), RAL 1035 (parelmoer grijs) of RAL 7003 (mosgrijs). Er zijn ook wat donkerdere versies zoals RAL 7013 (bruingrijs) en RAL 8019 (grijsbruin).

Wat is de kleur van cognac? ›

De kleur cognac kennen we van de gelijknamige drank: Cognac. De drank wordt ook wel Brandy genoemd wanneer het drankje niet in Cognac wordt gedistilleerd maar in Frankrijk of Spanje. De lichtbruine kleur neigt naar oranje en straalt warmte uit.

Wat is de kleur terracotta? ›

Terracotta gaat met name heel goed samen met aardetinten als grijs, beige en groen. Maar het is meer dan dat typerend bruin-oranje. Binnen de kleur terracotta vallen verschillende tinten, het is een hele veelzijdige kleur.

Welke RAL kleur is Urban taupe? ›

Vergeet niet dat niet alle taupekleuren hetzelfde zijn, dus controleer goed of u het product Urban Taupe van Flexa Creations krijgt met kleurcode 3024. Er zijn namelijk kleuren die hier erg op lijken ook van RAL zoals de RAL-7044.

Welke kleur is RAL 1019? ›

De kleur RAL 1019 Grijsbeige is een vergeelde grijstint, of beter gezegd hij doet je denken aan de kleur van Latte Macchiato.

Welke kleur is mooi bij RAL 9010? ›

Sowieso passen wittinten en grijs goed bij elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook RAL 9010 combineren met grijs en RAL 9016 (verkeerswit) combineren met grijs. Een wit – grijs combinatie kun je op verschillende plekken binnen je woning toepassen. Vooral in de woonkamer en in de keuken is dit een populaire optie.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 6137

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.