Lapis Lazuli Betydelse och egenskaper, Kristall, Healing, Fördelar (2024)

Lapis Lazuli är insvept i en fascinerande djupblå kappa och är en symbol för kunglighet, makt, visdom och sanning. Den har en intensiv blå färg som varierar från grönblått till kungligt blått och även till en ljusare blå färg, med fläckar av gyllene pyrit och vit kalcit utspridda över ytan, vilket ger den en stjärnklar natts dragningskraft.

Visa alla våra kristaller

Lapis Lazuli Betydelse

Men det som verkligen utmärker Lapis Lazuli är inte bara dess skönhet. Lapis Lazuli har i århundraden varit en skydds- och kraftsten som tros kunna avvärja negativ energi och ge andlig upplysning. Den är kopplad till det tredje ögats chakra och stärker intuitionen och är ett kraftfullt verktyg för manifestation.

Lapis Lazuli sten Betydelse och historia

Lapis Lazuli är en solid blå ädelsten som har uppskattats sedan urminnes tider. Skimrande som den djupblå himlen mitt på dagen och prickig med gyllene inslag av pyrit, är det lätt att förstå varför den har betraktats som en skatt genom århundradena.

Kärleken till Lapis Lazuli går tillbaka till det gamla Egypten, där den ansågs vara en symbol för ära, själ och vision. Ädelstenen användes flitigt i smycken och utsmyckningar, till exempel för att dekorera Tutankhamuns begravningsmask, vilket understryker ädelstenens betydelse för faraonerna.

I Indusdalens civilisation var Lapis Lazuli en favoritsten för tillverkning av dekorativa föremål. Bevis på dess användning har hittats i de arkeologiska fyndplatserna i den antika staden Mehrgarh.

Lapis Lazuli maldes till pulver och gjordes om till ultramarin, den finaste och dyraste blå färgen. Den användes av några av den tidens viktigaste konstnärer, som Tizian och Vermeer.

I den moderna världen har Lapis Lazuli behållit sin betydelse och dragningskraft. Som ädelsten används den i olika former av smycken, t.ex. halsband, örhängen och ringar.

Namnet Lapis Lazuli kommer från det latinska ordet "lapis", som betyder "sten", och det persiska ordet lazhuward, som betyder "blå". Tillsammans bildar de lapis lazuli, eller "blå sten".

Lapis Lazuli finns i många delar av världen, bland annat i Afghanistan, Angola, Chile, Indien, Italien, Kanada, Ryssland och USA. De mest anmärkningsvärda förekomsterna av Lapis Lazuli finns i Afghanistan och Pakistan. I denna region produceras några av världens bästa lapis lazuli med djupblå nyanser som fläckas av gyllene pyritfläckar.

Andra länder där Lapis Lazuli förekommer är Burma (Myanmar), Kina och Tanzania. Färgintensiteten varierar beroende på plats, men alla Lapis Lazuli-stenar har kraftfulla metafysiska egenskaper oavsett nyans eller ursprung.

Lapis Lazulis läkande egenskaper och fördelar

Lapis Lazuli är känd som visdomens bevarare och är mer än bara en visuell njutning; det är en sten med djupgående helande potential på både fysiska, mentala och andliga nivåer.

Mentala läkande egenskaper

Lapis Lazuli främjar mental läkning genom att stimulera begäret efter kunskap, sanning och förståelse. Den uppmuntrar till djupt tänkande, förbättrar minnet och underlättar inlärning. Om du behöver hjälp eller förtydligande kan detta vara stenen du ska vända dig till. Den främjar klarhet i tanken och hjälper dig att lyssna till din inre visdom och intuition.

Fysiska läkande egenskaper

Lapis Lazuli har rykte om sig att erbjuda fysiska läkande fördelar. Den sägs vara särskilt välgörande för andnings- och nervsystemet. Den kan också bidra till att sänka blodtrycket och minska inflammationer. Dessa fördelar gör den till ett populärt val bland dem som söker en naturlig boost för sitt fysiska välbefinnande.

Andliga och metafysiska healingegenskaper

Lapis Lazulis metafysiska egenskaper är extremt kraftfulla. Denna kristall hjälper till att öppna och balansera det tredje ögats chakra, så att du kan få insikt i ditt livs syfte, upptäcka dolda talanger, öka intuitionen och manifestera önskningar. På ett känslomässigt plan tros den skingra negativ energi och främja lugn och ro.

slu*tligen hjälper Lapis Lazuli till att bryta ner de känslomässiga barriärer som du har byggt upp runt dig själv, så att du kan återknyta kontakten med ditt autentiska jag och läka gamla sår. Det är ett kraftfullt verktyg för andlig utveckling som hjälper dig att få kontakt med din inre kraft och sanning.

Visa alla våra kristaller

Olika typer av Lapis Lazuli

Alla Lapis Lazuli-stenar är inte likadana; de kan skilja sig åt beroende på färgens intensitet, mängden mineraler som ingår och var de hittades. De mest värdefulla Lapis Lazuli-stenarna har en intensiv blå färg som påminner om en kvällshimmel som pryds av ett stänk av gyllene stjärnor - fläckarna av pyrit bidrar till stenens attraktionskraft.

Lapis Lazuli kan dock variera från djupt kungligt blått till en ljusare nyans. Denim Lapis är t.ex. känd för sin ljusare, blekta jeansfärg. Den är mindre intensiv än de eftertraktade kungablå stenarna och innehåller ofta mer kalcit, vilket ger den en ljusare ton och ofta ett lägre pris. Trots detta har den samma inneboende egenskaper som sin mer intensiva motsvarighet.

Inslag av pyrit är mer framträdande i vissa Lapis Lazuli-stenar och skapar en unik, glittrande effekt. Å andra sidan kan du också stöta på Lapis Lazuli-stenar med knappt någon pyrit. Mängden pyrit påverkar inte stenens metafysiska egenskaper, men det kan påverka dess utseende och, till viss del, dess värde.

Lapis Lazuli och chakran

Tredje ögats chakra

Det tredje ögats chakra, som ligger mellan ögonbrynen, är centrum för intuition och framsynthet. Det styr inre visdom och självmedvetenhet. När du placerar Lapis Lazuli på ditt tredje ögons chakra tror man därför att den öppnar upp detta energicentrum, förstärker din intuitiva förmåga och hjälper dig att få kontakt med den inre sanningen.

Halsens chakra

Halschakrat, å andra sidan, är kroppens röst. Det är en tryckventil som gör det möjligt för energin från de andra chakrana att uttryckas. När det är i balans kan vi uttrycka vad vi tänker och känner mer fritt, kommunicera våra idéer, övertygelser och känslor öppet och ärligt.

När halschakrat är ur balans kan det påverka alla delar av kommunikationen. Lapis Lazulis energi kan hjälpa till att balansera detta chakra, vilket främjar tydlig, autentisk och respektfull kommunikation.

Att införliva Lapis Lazuli-stenen i din chakrahealing eller meditationsövning kan hjälpa till att balansera endera eller båda av dessa chakran, beroende på vilken avsikt du sätter upp för dig själv.

Lapis Lazuli Födelsesten

Lapis Lazuli är en naturlig födelsesten för septemberbarn. Lapis Lazulis energi kan ge ökad självkännedom, inre frid och balans. Denna sten erbjuder ett extra lager av skydd för dem som är födda i september.

Äkta Lapis lazuli uppmuntrar tilltro till ens omdöme samtidigt som den främjar klarhet i tanken. Detta hjälper dig att fatta beslu*t som återspeglar dina sanna önskningar snarare än att ge efter för yttre påtryckningar eller influenser.

Den hjälper dig också att förverkliga dina drömmar genom att stimulera kreativt tänkande och inspirera till nya idéer som du kan agera på med större självförtroende tack vare dess förmåga att öka modet och självkänslan. Lapis Lazuli verkar dessutom på både fysiska nivåer - genom att minska stresshormoner som kortisol - och mentala nivåer - genom att uppmuntra till högre medvetandetillstånd.

Lapis Lazuli-smycken

Lapiskristaller har använts i smycken i tusentals år. Från forntida egyptiska faraoner till moderna smyckesentusiaster har denna ädelsten alltid varit en favorit. Och det är inte svårt att förstå varför. Den intensiva blå färgen, som ofta fläckas av gyllene inslag av pyrit, gör den till ett unikt och iögonfallande val för alla smycken.

Lapis Lazuli pryder alla typer av smycken - från halsband och hängen till armband, örhängen och ringar. Den slipas ofta till cabochoner eller pärlor och infattas i silver eller guld. I vissa smycken kan du hitta Lapis Lazuli i kombination med andra ädelstenar, där den blå färgen vackert kompletterar nyanserna hos andra stenar.

Att bära Lapis Lazuli-smycken är ett sätt att bära med sig stenens helande egenskaper vart du än går. När du bär Lapis Lazuli är du i ständig kontakt med dess energi, vilket gör att du kan utnyttja dess helande egenskaper under hela dagen.

Hur man använder Lapis Lazuli i det dagliga livet

Att införliva en så mångsidig ädelsten som Lapis Lazuli i ditt dagliga liv är enkelt och fördelaktigt. Så här kan du njuta av kraften och skönheten hos denna uråldriga sten varje dag.

Bär den som ett smycke

Det enklaste sättet att använda Lapis Lazuli är att bära den som smycke. Oavsett om du föredrar ett hänge, armband, örhängen eller en ring, kan du genom att hålla stenen nära huden utnyttja dess helande energier under hela dagen.

Kom ihåg att Lapis Lazuli resonerar med halsens och tredje ögats chakran, så att bära den nära dessa områden kan vara särskilt effektivt.

Meditera med Lapis Lazuli

Att meditera med Lapis Lazuli kan hjälpa dig att förbättra din meditation genom att skapa en djupare känsla av frid och medvetenhet. Håll stenen i handen eller placera den på tredje ögats chakra medan du mediterar.

Medan du andas och stillar ditt sinne, föreställ dig att stenens energi förenas med din egen och leder dig mot större självmedvetenhet och förståelse.

Placera den i ditt hem eller på din arbetsplats

Lapis Lazuli är inte bara för personligt bruk. Du kan också placera den i ditt hem eller på din arbetsplats för att främja en harmonisk miljö. Dess djupblå färg ger en touch av skönhet till alla utrymmen, och dess energi kan hjälpa till att skapa en fridfull och inspirerande atmosfär.

Placera den nära din dator eller arbetsplats för att öka ditt fokus och din kommunikation, eller ha den i vardagsrummet för att främja ärliga och öppna samtal.

Bär det med dig

Överväg att ha en bit Lapis Lazuli i fickan eller handväskan. På så sätt kan du hålla i den när du behöver en snabb energikick eller ett ögonblick av lugn. Det kan vara särskilt fördelaktigt i utmanande situationer där du behöver uttrycka dig tydligt eller fatta kloka beslu*t.

Använd det i din healingpraktik

Om du är Reiki-utövare, energihealer eller massageterapeut kan du integrera Lapis Lazuli i din healingpraktik. Placera den på klientens kropp, särskilt nära halsens eller tredje ögats chakran, för att förstärka läkningsprocessen.

Rengöring och laddning av Lapis Lazuli

Precis som alla andra kristaller absorberar Lapis Lazuli olika energier från sin omgivning. Med tiden kan dessa energier byggas upp och störa stenens naturliga vibrationer. Därför är det viktigt att rengöra och ladda din Lapis Lazuli. Här är en enkel guide till hur du gör det.

Rengöring av Lapis Lazuli

Det finns flera sätt att rengöra Lapis Lazuli, men det är viktigt att komma ihåg att det är en mjukare sten som kan skadas av starka kemikalier, slipande material eller extrem värme. Här är några skonsamma metoder:

Rinnande vatten

Håll din Lapis Lazuli under rinnande ljummet vatten i några minuter. Föreställ dig att vattnet tvättar bort alla negativa energier som stenen har absorberat.

Ljudrening

Vibrationerna från ljudhelande instrument som klangskålar, stämgafflar eller din röst kan också rena Lapis Lazuli. Spela på instrumentet eller sjung en sång nära stenen för att skingra all negativ energi.

Rengöring av rök

För Lapis Lazuli genom röken från en salvia- eller palo santo-pinne. Föreställ dig att röken för bort alla negativa eller stillastående energier från stenen.

Laddning av Lapis Lazuli

Efter rengöringen är det en god idé att ladda upp din Lapis Lazuli för att återställa dess energi. Här är några metoder.

Månsken

Lapis Lazuli kan laddas i månskenet, särskilt under fullmåne. Låt den stå på en fönsterbräda eller utomhus där den kan suga åt sig månens energi.

Användning av andra kristaller

Vissa kristaller, som selenit och klar kvarts, kan ladda andra stenar. Placera helt enkelt din Lapis Lazuli nära en av dessa laddande kristaller under några timmar.

Fastställande av avsikt

Du kan också ladda Lapis Lazuli med din avsikt. Håll stenen i dina händer, slu*t ögonen och visualisera ett starkt ljus som fyller stenen och ger den positiv, helande energi.

Vanliga frågor om Lapis Lazuli

Vilken är nyttan med Lapis Lazuli?

Lapis Lazuli har många fördelar, från att öka din kommunikationsförmåga och ditt självuttryck till att stärka din intuition och visdom.

Den främjar klarhet i sinnet, löser konflikter och hjälper mot ångest och sömnlöshet. Att bära Lapis Lazuli kan hjälpa dig att dra nytta av dessa fördelar under hela dagen.

Vad är den andliga betydelsen av Lapis Lazuli?

Andligt sett anses Lapis Lazuli vara en sten för sanning och upplysning. Den tros öppna det tredje ögats chakra, förbättra dina intuitiva förmågor och hjälpa dig att se sanningen tydligare.

Den resonerar också med halschakrat, vilket främjar tydlig och respektfull kommunikation. Många använder denna sten för att fördjupa sina meditationsövningar och sin andliga resa.

Vilka krafter har Lapis Lazuli?

Lapis Lazuli är känd för sin kraftfulla förmåga att stimulera personlig och andlig utveckling. Dess energi kan väcka din inre visdom, uppmuntra självuttryck och främja självmedvetenhet. Den anses också främja harmoni i relationer, bidra till att minska stress och skapa djup frid.

Vem bör bära Lapis Lazuli?

Vem som helst kan dra nytta av att bära Lapis Lazuli. Det är särskilt fördelaktigt för dem som vill förbättra sin kommunikationsförmåga, uttrycka sin sanning mer öppet eller stärka sin intuition och inre visdom.

Den kan också vara till hjälp för personer som arbetar med sin personliga utveckling eller som vill skapa en djupare kontakt med sitt inre.

Är Lapis Lazuli en kraftfull kristall?

Ja, Lapis Lazuli anses vara en kraftfull kristall. Dess energi är känd för att öppna och balansera hals- och tredje ögonchakran, vilket leder till förbättrad intuition, tydligare kommunikation och en större förståelse för ens inre jag. Många människor använder denna sten för dess djupgående helande egenskaper och andliga fördelar.

Ger Lapis Lazuli tur?

Lapis Lazuli är inte direkt känd som en "lyckosten", men man tror att den kan locka till framgång, särskilt inom områden som rör kommunikation och självuttryck.

Dess energi kan hjälpa dig att uttrycka dina idéer mer effektivt, vilket gör den till en utmärkt sten för talare, författare och alla som behöver kommunicera tydligt. På så sätt kan man säga att Lapis Lazuli ger "lycka till" när det gäller kommunikation och självuttryck.

Var finns Lapis Lazuli?

Lapis Lazuli bryts i flera länder världen över, bland annat i Afghanistan, Chile, Kanada, Ryssland och USA. Ibland hittas den också i Turkiet och Pakistan. Den största delen av Lapis Lazuli på marknaden idag kommer från Afghanistan.

RESURSER FÖR LIVSSTIL

Visa vår kristallkatalog

Se våra änglanummer

Referenser

Lapis Lazuli - läkande egenskaper, betydelser och användningsområden - Crystal Vaults

Lapis Lazuli värde, pris och smycken information - Gem Society

Lapis Lazuli kristall betydelse och helande egenskaper - Energy Muse

Lapis Lazuli: Betydelse, helande egenskaper och krafter

Innehållet i denna artikel tillhandahålls endast i informationssyfte och är inte avsett att ersätta professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling. Det rekommenderas alltid att rådgöra med en kvalificerad vårdgivare innan du gör några hälsorelaterade förändringar eller om du har några frågor eller funderingar kring din hälsa. Anahana ansvarar inte för eventuella fel, utelämnanden eller konsekvenser som kan uppstå vid användning av den information som tillhandahålls.

Lapis Lazuli Betydelse och egenskaper, Kristall, Healing, Fördelar (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6105

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.