Gietvloer taupe: warm, tijdloos en veelzijdig - Coatingvloer.nl (2024)

Gietvloer taupe: warm, tijdloos en veelzijdig

We zien steeds vaker dat mensen voor een gietvloer taupe kiezen. Deze grijsbruine basiskleur straalt warmte en rust uit. Het is niet alleen een veelzijdige kleur die zich makkelijk laat combineren met andere tinten, maar ook slimme keuze vanwege het tijdloze karakter van deze kleur. Door te kiezen voor een neutrale gietvloer kleur hebt u jarenlang plezier van het resultaat. Wist u dat het woord taupe uit de Franse taal komt en mol betekent? De naam voor kleur is afgeleid aan de zachte grijsbruine vacht van dit diertje.

Gietvloer taupe: een populaire kleur

Hoe komt het dat taupe zo’n populaire kleur is? De gietvloer taupe heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Taupe staat bekend om het verfijnde en natuurlijke effect dat de kleur op woonruimtes heeft. In tegenstelling tot een puur grijze kleur brengt taupe van nature warmte met zich mee. Daarom is dit de ideale kleur voor een ruimte die comfort moet uitstralen zoals de woonkamer of de slaapkamer.

Welke soorten taupe gietvloeren zijn er?

Het kiezen van de kleur van uw gietvloer is een belangrijke stap in het keuzeproces, omdat de kleur de vloer eigen maakt. Daarnaast zijn de fysieke eigenschappen, zoals bijvoorbeeld lichte flexibiliteit of belastbaarheid, onderwerpen om mee te nemen in uw keuze. Daarom hebben we hieronder een aantal van onze gietvloer soorten en hun opvallendste eigenschappen voor u op een rijtje gezet. Al deze soorten gietvloer zijn in verschillende tinten taupe te leveren.

Taupe gietvloer: PU Gietvloer Green Line

De PU Gietvloer Green Line is de favoriet onder huizeneigenaren. Deze hoge kwaliteit gietvloer bestaat uit 100% polyurethaan, een licht flexibel en veelzijdig materiaal. Door de lichte flexibiliteit neemt de vloer snel omgevingswarmte op en dat is een ideale eigenschap in combinatie met vloerverwarming. We hebben deze vloer ontwikkeld met het oog op het milieu. Het is een energie-efficiënte vloer die CO₂-uitstoot verminderd. En dat maakt de PU Gietvloer Green Line tot onze meest milieuvriendelijke vloer voor uw woning. Deze polyurethaan vloer is verkrijgbaar in solo tinten, maar ook in de prachtige betonlook kleur Taupe Brown.

Gietvloer taupe van woonbeton

De naam van deze vloer verraadt al van welk materiaal de taupe gietvloer gemaakt wordt. Een van de componenten is beton (of cement), de ander is polyurethaan. Deze combinatie van materialen creëert een vloer met het comfort van een gietvloer en de robuuste uitstraling van beton. Woonbeton is een sterke, comfortabele, onderhoudsvriendelijke en unieke vloer voor in woningen, maar ook in winkels en kantoorpanden. Rustgevende natuurtinten, zoals het grijsbruine taupe, zijn erg geliefd voor woonbeton, maar ook donkere kleuren zoals Onyx en Denim kunnen we voor u leveren.

Gietvloer taupe van grind

Deze taupe gietvloer wordt gemaakt van hele fijne, gekleurde grindkorreltjes in combinatie met een transparante kunststofhars. Riviergrond of kwartskorrels worden vermalen tot het juiste formaat fijn grind en van kleur voorzien. Als u voor een taupe grindvloer kiest, gebruiken we taupekleurig grind. Deze fraaie soort gietvloer taupe heeft een dikte van 3 tot 5 mm en werkt uitstekend met vloerverwarming. Het sprekende uiterlijk in combinatie met de krachtige eigenschappen van de grindvloer maken het een gewild type gietvloer voor kantoren, showrooms, winkels en woningen.

Taupe gietvloeren voor bedrijven

Gietvloeren van polyurethaan, woonbeton en grindvloeren zijn alle drie allround vloersoorten die perfect zijn voor woonruimtes, winkels en kantoorruimtes. Maar voor industriële omgevingen, garages en productiehallen heeft u een vloer nodig met een hoge chemische en mechanische belastbaarheid. In zo’n situatie is de epoxyvloer de vloeroplossing waar u naar op zoek bent. Epoxy werkt als een vochtwerende en chemicaliën bestendige laag. Ook bij dit vloertype kunt u naast de gietvloer taupe kiezen uit alle RAL-kleuren en alle NCS-kleuren, waaronder de RAL-kleur 7006 met de naam Beigegrijs. Bovendien zijn epoxyvloeren slijtvast, dus blijven ze jarenlang mooi.

Hoe combineer ik een taupe gietvloer in mijn interieur?

De gietvloer taupe past in vele interieurstijlen door het veelzijdige karakter van de kleur. Dus ook als u na een aantal jaar uw interieur om wil gooien, zit u goed met een gietvloer in een zachte, neutrale kleurnuance zoals grijsbruine en grijsbeige variaties van taupe. Maar in welke interieurstijlen komen taupe kleuren nou echt tot hun recht?

Landelijke interieurstijl met taupe gietvloer

De gietvloer taupe past dus in vele interieurstijlen, waaronder de landelijke woonstijl. Deze geliefde woonstijl maakt hoofdzakelijk gebruik van natuurlijke kleuren en materialen. U creëert een oase van rust door de gietvloer taupe te combineren met andere zachte kleuren. Als aardetint heeft taupe een natuurlijke uitstraling en draagt het bij aan een landelijk gevoel. Met de toevoeging van een paar prachtige grote kamerplanten haalt u een echt stukje natuur en buitenleven in huis.

Gietvloer taupe in een modern interieur

Wilt u liever een modern interieur met heldere blauwgroene muren en meubels in millennial pink, ook dan zit u goed met een gietvloer taupe. De warme tint van deze gietvloer zorgt voor contrast met de koele kleuren en haalt de tint van warme kleuren omhoog. Kortom, de veelzijdige en neutrale gietvloer taupe laat zich makkelijk combineren met andere kleuren.

Gietvloer taupe en andere kleuren

Bij Coatingvloer.nl leveren we verschillende kleurnuances van de gietvloer taupe, maar ook diverse andere kleuren die een soortgelijke warme, serene uitstraling hebben. Op onze pagina over gietvloer kleuren vindt u het complete overzicht. Staat uw gietvloer kleur er niet bij? Laat het ons weten, onze kleurexperts maken regelmatig kleuren op maat en helpen u graag verder.

Taupe gietvloer inspiratie

Laat u inspireren door de vele kleuren, soorten en mogelijkheden in gietvloeren. Overweegt u een taupe gietvloer? De beste manier om een vloer te beoordelen is in levenden lijve, wanneer u er overheen loopt en met eigen ogen bekijkt. Daarom bent u van harte welkom in onze showroom. Maak direct een afspraak.

Wilt u liever online inspiratie op doen? Ga dan naar onze inspiratie-pagina.

Gietvloer taupe: warm, tijdloos en veelzijdig - Coatingvloer.nl (2024)

FAQs

Wat zijn de nadelen van een gietvloer? ›

Lees hier de belangrijkste gietvloer-nadelen.
  • Gietvloeren zijn niet krasvast. Een gietvloer is een sterke en duurzame vloer die tegen een stootje kan. ...
  • Een gietvloer is een relatief dure vloer. ...
  • 3: Een gietvloer moet drogen. ...
  • Het duurt meerdere dagen voordat een gietvloer is aangebracht. ...
  • 5: Zelf een gietvloer leggen is lastig.

Wat kost vloercoating per m2? ›

Vloercoating prijs
Kosten gietvloer per m2 excl. btwPrijs
Vloercoating 20 – 50 m2€ 2.000,-
Vloercoating 51 – 100 m2€ 40,35 per m2
Vloercoating 101 – 150 m2€ 27,94 per m2
Vloercoating 151 – 200 m2€ 24,14 per m2

Wat is de beste gietvloer? ›

Wij raden voor een woning een polyurethaan gietvloer aan. Deze vloer heeft een strakke uitstraling, voelt enorm warm aan en is licht elastisch. Naast dat deze vloer heerlijk loopt, verkleint de flexibiliteit de kans op scheuren en krassen.

Kan gietvloer zonder vloerverwarming? ›

Wil je dus geen vloerverwarming, dan zou de epoxyvloer een keuze kunnen zijn. De cement gebonden gietvloer. Dit is een vloer die door zijn structuur nagenoeg niet geschikt is voor een combinatie met een vloerverwarming. Zit er een hittebestendig bindmiddel door de vloer heen dan is het nog wel een optie.

Wat mag niet op een gietvloer? ›

Alle gietvloeren van G-vloeren zijn goed bestand tegen water, thee, koffie en andere niet-alcoholische dranken. Het beste is wel om producten direct te verwijderen / schoon te maken want helemaal vlekvrij is het nooit.

Welke gietvloer krast niet? ›

Dat is de Lavasteen gietvloer, deze gietvloer is harder dan de cementgebonden gietvloer. Het grootste verschil zit hem in de hardheid en de krasvastheid! Een lavasteen gietvloer kan niet krassen.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: The Hon. Margery Christiansen

Last Updated:

Views: 5999

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: The Hon. Margery Christiansen

Birthday: 2000-07-07

Address: 5050 Breitenberg Knoll, New Robert, MI 45409

Phone: +2556892639372

Job: Investor Mining Engineer

Hobby: Sketching, Cosplaying, Glassblowing, Genealogy, Crocheting, Archery, Skateboarding

Introduction: My name is The Hon. Margery Christiansen, I am a bright, adorable, precious, inexpensive, gorgeous, comfortable, happy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.