Betonlook Verven - Toepassingen, Tips en Stappenplan - 2024 (2024)

Betonlook Verven - Toepassingen, Tips en Stappenplan - 2024 (1)Een betoncoating op een muur of vloer geeft je kamer een industriële uitstraling. Met speciale verf kun je de muur het uiterlijk van beton te geven. In dit artikel vertellen we je hoe je betonlook verf kunt aanbrengen om je muur een industriële uitstraling te geven.

Om te beginnen leggen we uit wat betonlook verf precies is. Vervolgens gaan we in op hoe je makkelijk een betonlook kunt verven. Verder geven we ook nog wat inspiratie tips om naast een muur ook andere oppervlakken een betonlook te geven! Bekijk de schilder offerte

  • Spring naar
  • Betonlook verf
  • Kleuren
  • Zelf verven
  • Stappenplan
  • Toepassingen
  • Offerte

Inhoudsopgave:

  • Betonlook verf
  • Kleuren
  • Zelf verven
  • Stappenplan
  • Toepassingen
  • Offerte

Wat is verf met betonlook?

Verf met betonlook is een dikke verf waarmee je een betonlook kunt creëren. Doordat de verf wat dikker is kun je de verf effectief verspreiden.

In de verf zitten kleine, witte, krijtachtige bolletjes of draadjes die ervoor zorgen dat de verf zijn betonlook uitstraling krijgt.

Veegeffect

Je creëert als het ware een veegeffect door de verf en daarmee de witte krijtbolletjes flink uit te smeren. De witte bolletjes vallen gemakkelijker op en je krijgt een ander, vaak iets drukker beeld met ruwere witte krijtstippen als je de verf minder uitsmeert.

Verf met betonlook staat heel mooi op een muur, maar kan ook gebruikt worden op allerlei andere oppervlakken, zoals werkbladen, keukenkastjes, dressoirs en zelfs trappenhuizen. Betonverf lijkt qua effect een beetje op krijtverf.

Allerlei toepassingen

Met de juiste betonlook verf is het zelfs mogelijk om buitenkeukens, tuinmeubelen en luifels een mooie betonlook te geven. Je hebt de mogelijkheid om de betonachtige verf aan te brengen met een blokkwast, pleisterspaan, spatel of plamuurmes.

Afhankelijk van hoe de betonlook verf op de muur wordt aangebracht, kan het resultaat kriskras, geblokt of gewolkt zijn.

Betonlook Verven - Toepassingen, Tips en Stappenplan - 2024 (2)

Benodigdheden

Als je op zoek gaat naar verf met betonlook heb je de keuze uit veel verschillende kleuren. Naast dat je voor losse betonlook verf kunt kiezen, heb je ook de keuze uit speciale basispakketten.

Dit zijn pakketten waar alle benodigdheden in zitten die je nodig hebt voor het verven van een aanrechtblad, muur of bijvoorbeeld trap in betonlook. Zo vind je in het pakket bijvoorbeeld een primer, betonlook verf en een coating. Daarnaast zitten hier ook de geschikte kwasten in.

Kleuren verf met betonlook

Als je kiest voor betonlook verf, wordt er meestal gekozen voor een grijze kleur. Denk hierbij aan lichtgrijs, zachtgrijs, donkergrijs of antraciet. Naast de grijze kleuren kun je ook kiezen voor kleuren zoals beige, taupe, blauw en zwart.

Doordat er zoveel keuze is op het gebied van kleur, kun je de muur of meubels altijd een betonlook geven in een kleur naar keuze. De kleur bepaald uiteindelijk de uitstraling van de ruimte, waardoor je leuke effecten kunt creëren.

Hoeveelheid verf

Je kunt per liter betonlook verf ongeveer 8 tot 10 vierkante meter verven. Het uiteindelijke oppervlak is dat je met de verf kunt verven is wel afhankelijk van de ondergrond en de hoeveelheid verf die je aan wil brengen.

Ook het effect dat je wil gebruiken speelt een grote rol op het uiteindelijke oppervlak. Gebruik je een primer? Dan heb je vaak minder verf nodig aangezien je vaak in één laag klaar bent.

Een muur betonlook verven

Je kunt een muur vrij eenvoudig een betonlook effect geven. Je hoeft hier dus geen schilder voor in te huren. Dat je een muur vrij eenvoudig een betonlook kunt geven komt voornamelijk doordat de verf makkelijk op de muren aan te brengen is.

Daarnaast is het ook heel simpel om de gewenste afwerking aan te brengen. Vaak kun je de verf gewoon kris kras aanbrengen, aangezien dit juist voor de betonlook zorgt.

Inspiratie

Wanneer je betonlook verf op een muur wil gebruiken begin je altijd met het bepalen van de kleur. Doordat er zo veel keuze is uit verschillende kleuren, kan het soms moeilijk zijn om een geschikte kleur voor je muur te vinden.

Daarom is het aan te raden om altijd eerst wat inspiratie op te doen.

Perfect in jouw woning

Kijk eens naar afbeeldingen van muren met een betonlook die je mooi vindt en kijk of dit ook mooi in je huis zou staan. Door inspiratie op te doen heb je een beter beeld van het uiteindelijke resultaat, waardoor het makkelijker is om een mooie kleur te vinden voor de perfecte accentmuur.

Meestal wordt er voor een grijstint gekozen, aangezien dit de betonlook het beste accentueert.

Betonlook Verven - Toepassingen, Tips en Stappenplan - 2024 (3)

Stappenplan betonlook verf aanbrengen

Als je bepaald hebt welke kleur betonlook verf het wordt is het tijd om de verf aan te brengen. Het aanbrengen van structuurverf vraagt om een speciale aanpak. Voor het aanbrengen van betonlook verf hebben we een handig stappenplan voor je.

Het stappenplan is vrij simpel en bestaat eigenlijk uit twee stappen, namelijk het aanbrengen van een primer en het aanbrengen van de betonlook verf.

Klusjes vooraf

Voordat je begint met deze stappen is het natuurlijk wel belangrijk dat je de muur eerst helemaal schoonmaakt en ontvet, aangezien de verf niet goed op vuil en vet zal hechten.

Nadat je dit gedaan hebt kun je beginnen met stap 1. Bij het aanbrengen van de verf heb je de keuze uit verschillende technieken. Deze technieken zullen we bij stap 2 behandelen.

Stap 1: Het aanbrengen van de primer

Als je primer aan gaat brengen heb je altijd de keuze uit verschillende kleuren betonlook primer. De kleur die je uiteindelijk moet kiezen hangt voornamelijk af van de kleur betonlook verf die je wil gebruiken. Wanneer je voor een grijze betonlook muur kiest is het aan te raden om voor een grijze primer te kiezen.

Bij een lichte kleur betonlook verf kun je een witte primer gebruiken. Verder heb je ook nog de keuze uit een zwarte primer. Dit is aan te raden wanneer je een donkere betonlook verf op de muur aan gaat brengen.

Betonlook primer

Bij betonlook verf is het aan te raden om altijd voor een betonlook primer te kiezen. Dit is een speciale primer die voorzien is van een korrel waardoor de betonlook verf een stuk beter zal hechten.

Zonder een primer met een kleine korrel zal het effect van de betonlook muur minder mooi zijn. Zo zou het rechtstreeks aanbrengen van betonlook verf op een gladde muur of ander vlak oppervlak tot gevolg hebben dat de verf geen houvast heeft en geen mooie structuur maakt.

Gebruik voorstrijk

Als de muur onlangs gestuct is, is het verstandig om de muur eerst voor te strijken voordat je begint met het aanbrengen van de primer (indien nodig). Zorg er altijd voor dat je de primer goed roert, zodat alle ingrediënten gelijkmatig worden verdeeld.

Breng de primer met een brede blokkwast aan (bij verf op waterbasis). Het aanbrengen van primer op het oppervlak is nodig voor een goede hechting van de betonlook verf, maar het is niet nodig om het aanbrengen heel gelijkmatig te doen. Gebruik gewoon een kris kras beweging om de primer aan te brengen.

Betonlook Verven - Toepassingen, Tips en Stappenplan - 2024 (4)

Stap 2: Het aanbrengen van de betonlook verf

Het aanbrengen van de betonlook verf moet minstens acht uur na het drogen van de laatste grondlaag gebeuren. Het is aan te raden om de betonlook verf eerst even te roeren voordat je begint te schilderen. Maak vervolgens een proefstukje om te kijken hoe je de verf het beste aan kunt brengen.

Tijdens het verven kun je gebruikmaken van twee technieken. Beide technieken zorgen voor een ander effect en dus een ander eindresultaat. De technieken leggen we hieronder kort even uit. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een eigen draai te geven aan deze technieken, deze technieken zijn in principe de basis.

Techniek 1: De verf kris kras aanbrengen

Je kunt verschillende verftechnieken gebruiken om een muur het uiterlijk van beton te geven. Eigenlijk kan iedereen wel deze eerste techniek gebruiken omdat hij zo eenvoudig is. Het voordeel van de betonlook verf kris kras aanbrengen is dat je niet verplicht bent om netjes te werken.

Bij deze techniek breng je de verf dun aan, smeer je hem breed uit (met een spatel, plamuurmes of stukadoorsspaan) en maak je kriskras bewegingen om het kriskras uiterlijk te creëren. Het resultaat kies je zelf.

Techniek 2: De verf geblokt aanbrengen

Bij deze techniek krijg je een heel ander effect, namelijk een geblokt effect. Ook dit effect staat erg mooi in combinatie met betonlook verf. Bij deze techniek wordt de betonlook verf dun op de muren aangebracht.

Je smeert de verf vervolgens ver uit met horizontale en verticale bewegingen. Hierdoor creëer je vanzelf een geblokt effect.

Wat kun je nog meer met betonlook verf?

Naast dat je betonlook verf natuurlijk op de muur aan kunt brengen kun je er eigenlijk nog veel meer mee. Zo kun je bijvoorbeeld ook accessoires voorzien van een laagje betonlook verf. Zo kun je bijvoorbeeld een grote plantenpot een betonlook geven.

Dit staat erg leuk als je op andere plekken in huis ook al een betonlook hebt aangebracht. Naast betonlook accessoires kun je ook kiezen voor betonlook meubels.

Geschikt voor meubels

Veel betonlook verf is ook geschikt voor meubels, zeker wanneer je deze combineert met een toplaag voor extra bescherming.

Betonlook verf staat erg mooi op een eettafel, een bijzettafel, een dressoir, een boekenkast en zelfs de meubels in de badkamer.

Offerte

Wil je precies weten wat voor Schilderwerk aanbiedingen er zijn én tot wel 40% besparen op de kosten? Ontvang bij ons gratis en vrijblijvend prijzen van betrouwbare Schilderwerk specialisten in jouw regio

Vind de beste deal

Binnen 2 dagen heb je de prijzen al in huis zodat je eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heb je de Schilderwerk specialist gevonden die je project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Bespaar Nu met de Beste Schilderwerk Offertes, Gratis!

  • Vergelijk specialisten in je regio!

Podcast

Je hebt de tips in de tekst gelezen, maar de finesses zitten vaak in de details. Je hoort in deze podcast over mijn praktijkervaring. Zo weet je precies wat er allemaal bij komt kijken.

  1. Verbouwen 27 | Schilderwerk in En Om HuisVerbouwkosten.com15:19
  2. Verbouwen 33 | Schilderwerk Tips KostenVerbouwkosten.com15:16
  3. Verbouwen 77 | Schilderen/ Sauzen Tips En KostenVerbouwkosten.com06:23

Externe bronnen:

Bekijk de schilderwerk offerte ►

Betonlook Verven - Toepassingen, Tips en Stappenplan - 2024 (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 5989

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.